VMS redo för rekordhelgen

AnnonsiMagazin24
Den här annonsen återfinns i den här veckans totalutdelning av Magazin24, en gratistidning med drygt 48000 i upplaga som delas ut från Fellingsbro, Kungsör, Fagersta, Hallstahammar och över till Västerås.

89 anmälda! Finalen i Västerås är redan en succé, innan den ens har börjat. Och hur ska det då inte bli med så många som vill ha poäng och medaljer.

Bananvantar
Västerås Motorstadion väntar på invasion den 7 oktober!

Finalen i Svenskt Mästerskap i Rallycross närmar sig ordentligt. Vid anmälningstidens utgång hade 85 förare anmält sig, varav 49 i SM-klasserna och 23 i RM. Till det så många som tretton i den historiska klassen. Sedan dess har ytterligare några efteranmält sig.
– Vi får problem med tidsschemat, men det känns som ett angenämt bekymmer, säger Sune Sandberg, tävlingsledare, och fortsätter:
– Förra året var många skeptiska till att Västerås MS fick finalen. Och nu slår vi deltagarrekord, det är roligt!

BadaoVT
Pressträff vid VMS:s klubbhus, och Niclas Norström Härdevik och Fredrik Avelin delger Västerås Tidnings reporter Jonas Bergström sina tankar inför finalen.

Igår torsdag var lokal media inbjuden och Niclas Norström Härdevik och Fredrik Avelin fanns på plats för att delge sina tankar om den medaljdrabbning som väntar.
– Lexusen ska få ny kostym, så jag har en bit kvar. Men det kändes det bra när vi var här och testade innan banan stängde, så det ska bli kul med final på hemmaplan, säger ”Fidde”.
Niclas är mer ”färdig”. Han hade bilen med sig för fotografering, och så klart oerhört nöjd efter sin kanonhelg i Strängnäs.
– Alla utom en, den sponsor som lackade vår buss, var övertygade om att guldchansen försvann i Piteå. När vi nu leder inför finalen här i Västerås… ja, det är fantastiskt!, säger Niclas

Niclasbackarur

Banan har fått ligga i träda för att vara perfekt till nästa helg.
– Får jag bestämma blir det 30 grader varmt i veckan så blir det stenhårt, säger Sune.
119 funktionärer är redo, fyrverkerier är beställda. För den här gången ska det braka loss när respektive finalvinnare passerar mållinjen.
Västerås MS har också lagt en bra slant på marknadsföring. Precis som förra året blir det ljusreklam utefter E18 dagarna innan finalen. Rörliga bilder rullar ute i affärer och annonser i ett par lokaltidningar, den ena med spridning bort till Fellingsbro, Kungsör och Fagersta.
– Vi har också satsat hårt på Facebook med intervjuer och bilder. Jag vill att det ska komma 3000 åskådare hit. 500 minst bara från Kolbäck för att följa Fredrik och Niclas, säger Janne Cermenius, VMS:s PR-man.

Men han får mothugg direkt av Sune Sandberg:
– Jag tror att 1700 betalande är mer realistiskt!

__________________
Annemo Friberg